Kikapcsolódási lehetőségek a környéken

Besenyőfalu

Álomszerű hely bőséges szórakozási, üdülési és luxus lehetőséggel. Mindezt megtalálhatja Liptó termálszívében az új Besenyőfaluban. 18 kültéri és beltéri termálvizes vagy átlátszó vizes, akár 40°C hőmérsékletű medence, különféle csúszdák, vízhányó, búvárkodási lehetőségek vagy a fantasztikus szauna világ áll rendelkezésre. A besenyőfalui termálvíz vörösesbarna színű ásványi anyagokban gazdag víz, ami hasznos a bőrre, a mozgásszervekre és a légzőszervekre is. Besenyőfalu tökéletes választás a gyermekes családoknak is.

Malinô Brdo

Egy 5 * üdülőközpont rengeteg szórakozással télen-nyáron egyaránt. Közvetlenül az üdülőközpont centrumában található a 8-üléses sífelvonó, további sífelvonók, illetve a kezdőknek és gyerekeknek kialakított felvonók. Rendelkezésre állnak kiváló minőségű több mint 300 km hosszú kerékpárútvonalak, profi bike park, hegyi háromkerekűek és hegyi rollerek, aquazorbing vagy tarzánia. Télen az üdülőközpont kiváló sílehetőségeket biztosít, és a környéken a sífutók, a turisták és a síalpinisták is megtalálják a számításaikat. A szórakozás soha nem ér véget az üdülőközpontban.

Vlkolinec

Vlkolinec egy völgyvidéki tartósan lakott település jellegzetes faházakkal. A települést 1993-ban vette fel az UNESCO a világ kulturális örökségei közé. A vlkolineci épületek kiemelkedő érdekessége a kétszintes gerendából készült fa harangláb 1770-ből, az 1860-ban készült kerekeskút, a Sarlós Boldogasszony falazott barokk-klasszicista templom 1875-ből vagy a „Földműves-ház”. A település egész éves attrakciót nyújt számos hagyományos kulturális eseménnyel és a 19. és 20. század fordulójáról festett hű képpel.

Szentmáriai víztározó (Liptovská Mara)

A Szentmáriai víztározó (Liptovská Mara) Liptószentmiklós és Rózsahegy között helyezkedik el, amelyet „Liptói-tengernek” is neveznek. A Vág-vízlépcső részét képezi. A partján található a Tarnóc melletti Mara Camping üdülőközpont. A közeli partfürdő, a sporteszközök kölcsönzője, a hajókikötő és a kiváló vitorlázási és szörfvitorlázási lehetőségek keresett nyári üdülőközponttá alakították, és egyben a turisták kiindulópontjaként szolgál a Kócs-hegységhez és a Nyugati-Tátrába.

Jasná síközpont

Szlovákia legnagyobb és csúcs síközpontja. A Chopok két oldalán helyezkedik el (2 024 m tengerszint feletti magasságban). 13 beülős felvonó és 10 csákányos felvonó található itt. A sípályák teljes hossza kb. 49 km. A síelési körülmények és a kapcsolódó szolgáltatások korszerű európai szintet képviselnek. A nyári kikapcsolódáshoz elektromos kerékpárok, hegyi háromkerekűek, maxiland summer park és számos attrakció várja az idelátogatókat. Jasná méltán lett adrenalin-, sport és hihetetlen élményközpont.

Simogatós állatkert

Szlovákia egyedülálló SIMOGATÓS ÁLLATKERTJE egy olyan hely, ahol a látogatók testközelből ismerhetik meg az állatvilágot. Több, mint 400 példány és 115 állatfaj található itt. Rendkívül magával ragadó látni közelről a ragadozók kicsinyeit – a medvét, az oroszlánt, a tigrist, a pumákat, a szervált és a hiúzt. A állatkert látogatása alatt etethetjük és fotózhatjuk az állatokat, vagy akár rövid videókat is készíthetünk. A gyerekek lovagolhatnak és felülhetnek a pónikra is. Az állatkertbe költöztetett állatok és a fajok száma fokozatosan növekszik, és az év 365 napjára bőséges élményt kínál.

Tatralandia

Szlovákia legnagyobb, illetve Közép-Európa egyik legnagyobb aquaparkja. A nagy kiterjedésű terület része a 13 medence (amiből 8 egész évben nyitva tart, és 3 fedett), a 38°C vízhőmérsékletű medencék, a 29 csúszda és óriáscsúszda (ebből 9 egész évben, 20 idényszerűen tart nyitva), a Tatra-Therm-Vital kelta szaunavilág, a Wellness Paradise különböző wellness kezelésekkel, a Karib-tenger kalózainak Szigete fedett trópusi komplexum vagy a Summer City a nyári attrakcióival. Tatralandia valódi vízi paradicsom a földön.