Panaszkezelés

A jelen panaszkezelési rend a nyújtott szolgáltatások hiányosságaiból, illetve az eladott áru hiányosságaiból eredő felelősség címén keletkezett viszonyokat és feltételeket szabályozza a polgári törvénykönyv és a 2007. évi 250. törvény értelmében. Panaszkezelési jog

Ha a fogyasztó a nyújtott szállásszolgáltatásokban vagy az azokkal kapcsolatos kiegészítő szolgáltatásokban hiányosságokat tapasztal, ezeket a hiányosságokat reklamálhatja. A nyújtott szállásszolgáltatásokban vagy az azokkal kapcsolatos kiegészítő szolgáltatásokban tapasztalt hiányosságok esetén a fogyasztó a reklamációt haladéktalanul köteles érvényesíteni. A szavatossági idő letelte után a panaszkezelési jog megszűnik.

Fogyasztó a reklamáció érvényesítéséhez bemutatja a kifizetett szolgáltatás bizonylatát, amelyek hiányosságait reklamálja. Az Apartmanház képviselője a szakmai elbírálás után azonnal dönt a panaszról. Ha a panaszról nem tud azonnal dönteni, vagy a panasz megalapozatlan, jegyzőkönyvet készít a panaszról. A jegyzőkönyv tartalmazza a szolgáltatás pontos megnevezését, a szolgáltatás pontos idejét, a keletkezett hiányosságot és a panaszkezeléssel érvényesített igényt. A jegyzőkönyv egyik példánya a fogyasztót illeti.

A panaszkezelés ügyintézése, ideértve a hiányosság szakmai elbírálását is, nem haladhatja meg a 30 napot. Ha a fogyasztó elégedetlen a panaszkezeléssel, a bíróságon érvényesítheti a jogait. Ha műszaki jellegű hiányosságok nem szüntethetők meg, és ha az Apartmanház nem tud pótszolgáltatást nyújtani (a hotelszoba hiányosságai, a kiegészítő szolgáltatások hiányosságai) a fogyasztó jogosult árkedvezményre, a szerződés megszüntetésére még az ott töltött éjszaka előtt és a pénzvisszafizetésre, ha szolgáltatásokért előre fizetett. A fogyasztó panaszát haladéktalanul, de legkésőbb a szavatossági idő lejártáig.
Szavatossági idő: – élelmiszeripari termék – 8 nap – nem élelmiszeripari termék – 24 hónap A jelen panaszkezelési rend 2017. június 1-jén válik érvényessé és hatályossá.